Szőnyi ismét remekelt

2014. 06. 21.
Szőnyi ismét remekelt

11,4 km úszás, 540 km kerékpározás és 126 km futás – ha ezeket a távokat halljuk, túlzás nélkül mindenkinek Szőnyi Ferenc jut az eszébe. Legutóbb Nagy-Britanniában mérettette meg magát a komáromi vasember. A versenyen tizennyolcan indultak, Feri a második helyen végzett.

- Ez egy háromszoros távú ironman verseny volt, Londontól 150 kilométerre, New Forest kastélyparkjában. Nem hagyományos ironmanről beszélünk, hanem egy enduroman típusú megmérettetésről. A kastély parkját erdő övezte, ahol egy Rüdiger-tó nagyságú tóban kellett úsznunk, 15-16 fokos vízben. Voltak egyéb megpróbáltatások is, a kerékpározásnál például figyelembe kellett venni, hogy balra kell tartani, én az első körforgalomban szembe mentem a forgalommal… A különleges domborzati viszonyokkal is meg kellett küzdeni, mind horizontálisan, mind pedig vertikálisan. Angliában az állatok szabad tartását végzik, így volt olyan, hogy 60-70 km/h-s sebességgel jöttünk le a dombról szemben velünk pedig egy ló ügetett. Ezeket is bele kellett kalkulálni a versenybe.

A futást egy nap alatt letudtuk, egy völgyben kellett le és felfutni, vizes árkokon, hidakon átkelni. A központon kívül semmit sem világítottak ki, így csak a fejlámpánk adott némi támpontot, megpróbáltam emlékezetből futni. A távot 48 óra 37 perc alatt teljesítettem, így a második helyen végeztem – nyilatkozta Szőnyi, aki ezek után sem pihen, hiszen a nyár folyamán többször is rajthoz áll.

– Két hét múlva különleges triatlon sorozatra, egy dupla távú ironman versenyre kerül sor a Velencei-tó partján, ami egyben magyar bajnokság is lesz. Remélhetőleg a világkupa sorozatban sikerül jó helyezést elérnem, hiszen a város és a szponzorok támogatásának köszönhetően komoly csapat áll mögöttem. Megyek továbbá a németországi világbajnokságra és az Európa-bajnokságra Szlovéniába – tette hozzá a vasember, aki szeptemberben Dobi Zsigmonddal együtt a legendás spártai futóversenyen is rajthoz áll, ahol a táv 246 kilométer lesz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>